Holmenkol

De #1 Holmenkol specialist; De Specialist in Onderhoud en Tuning

Als je denkt aan het waxen van je ski's of snowboard, denk je meteen aan Holmenkol. Dit merk maakt al wax sinds 1922 en is daarmee het oudste merk dat skiwax produceert. Holmenkol staat niet alleen voor topkwaliteit in waxen, maar ook voor uitstekende prestaties in textielverzorging.

Holmenkol: De Specialist in Waxen en Slijpen van Ski's en Snowboards

Om de beste prestaties uit je ski of snowboard te halen, is het essentieel om zelf het onderhoud en de tuning te doen. Dit is niet erg moeilijk, maar het is belangrijk om de juiste volgorde en materialen te gebruiken. Begin altijd met het slijpen van de staalkanten. Pas als deze volledig scherp zijn, kun je beginnen met waxen. Wil je aan de slag? Wij helpen je graag op weg met onze regelmatige workshops over waxen en slijpen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. We hebben al een aantal complete sets van Holmenkol samengesteld, zodat je direct over de juiste benodigdheden beschikt.

holmenkol

Complete Holmenkol Slijpset om je ski’s te slijpen

Wil je zelf je ski of snowboard slijpen en waxen? Dan is een slijpset van Holmenkol onmisbaar. Een goed geslepen staalkant zorgt voor meer grip, betere glij-eigenschappen en blijft langer scherp. Holmenkol biedt naast allerlei vijlen, zoals diamant-, steen- en ijzervijlen, ook complete slijpsets aan. Deze sets bevatten onder andere:

Met deze set heb je alles in huis om je ski of snowboard professioneel te slijpen.

De beste Holmenkol vijlen voor een scherpe staalkant

Ga nooit meer met botte staalkanten de sneeuw in! Het is belangrijk om altijd van grof naar fijn te werken. Tijdens de wintersport kun je de staalkanten eenvoudig bijwerken voor maximale grip op harde sneeuw. Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan de volledige collectie van onze Holmenkol slijpproducten. Vind je het spannend en wil je eerst zien hoe het moet? Meld je dan snel aan voor een wax- en slijpworkshop die verzorgd wordt door Holmenkol.

Holmenkol

Complete Holmenkol wax sets

Na het slijpen van je snowboard of ski kun je de belag waxen. Dit kan op verschillende manieren, maar de beste manier is met hot wax, aangebracht met een waxijzer. Zorg er eerst voor dat je board schoon is, bijvoorbeeld met Holmenkol basecleaner. Holmenkol heeft een complete wax set samengesteld, met onder andere:

 • Smartwaxer
 • Synthetische borstel
 • Paardenhaarborstel
 • Koperen borstel
 • Wax Ab 200ml
 • Binding stopper
 • FX strips zwart 5 stuks
 • Schraper 3mm
 • Worldcup mix Cold rood-blauw 2x35gr
 • Worldcup mix Hot geel-rood 2x35gr
 • Waxkoffer

holmenkol wax

Met Holmenkol zelf je ski of snowboard waxen?

Wij raden je aan om zelf je ski of snowboard te waxen met Holmenkol. Je kunt dan precies bepalen welke wax je gebruikt. In de meeste winkels waxen ze je ski of snowboard met allround wax, wat prima is, maar als je laat in het seizoen op wintersport gaat, is het verstandig om wax voor warme omstandigheden te gebruiken. Met een waxijzer kun je de gesmolten wax dieper in het belag laten doordringen en meerdere lagen aanbrengen. Wil je beginnen met het waxen van je snowboard? Wij helpen je graag op weg. We geven regelmatig waxclinics in onze snowboardshop en bieden de mogelijkheid om samen je snowboard te waxen.

Holmenkol vloeibare Wax

Holmenkol heeft iets nieuws ontwikkeld dat het waxen op vakantie een stuk makkelijker maakt. De meeste vloeibare waxen zijn prima voor een dag, maar Holmenkol heeft nu een vloeibare versie van de populaire Alpha, Beta en Ultra mix. Deze vloeibare wax breng je eenvoudig aan met een doek en trekt diep in je belag. Breng het aan na het skiën of snowboarden, zodat het 's nachts kan intrekken. Borstel het 's ochtends af en je board is klaar voor een nieuwe dag.

holmenkol

Holmenkol Betamix wax voor alle omstandigheden

De populairste wax van Holmenkol is de Betamix. Deze wax is geschikt voor alle temperaturen en vormt een uitstekende basislaag. Wanneer je een nieuwe snowboard of ski hebt, kun je verschillende lagen Betamix aanbrengen. In de fabriek worden de boards en ski's slechts minimaal gewaxt, dus voordat je de sneeuw op gaat, is het verstandig om je nieuwe uitrusting goed te waxen. Na het aanbrengen van een stevige basislaag kun je een afwerkingslaag toevoegen.

De juiste volgorde van waxen en slijpen met Holmenkol

Het zelf waxen en slijpen van je ski of snowboard is leuk en verhoogt je plezier in de wintersport. Maar wat is de juiste volgorde? Heel simpel: je begint altijd met het slijpen van je snowboard of ski.

 1. Zet je ski of snowboard vast met de wax klem
 2. Controleer op bramen aan de staalkant. Voel je oneffenheden? Gebruik dan de Oxyd mini. Plaats de roze steen in een vijlhouder en laat de steen langs de staalkant glijden.
 3. Heeft de staalkant al de juiste hoek, bijvoorbeeld 88° of 89°? Dan is het nu een kwestie van scherp maken.
 4. Bij nieuwe ski's of snowboards is de hoek meestal 90°. Maal dan een nieuwe hoek erin.
 5. Als de staalkant beschadigd is, begin dan met een grove vijl zoals de Holmenkol Racing File L Maxi.
 6. Na het grof vijlen, gebruik je een fijnere vijl zoals de Holmenkol Racing File M Maxi.
 7. Gebruik Diamond vijlen om de staalkant nog scherper te maken.
 8. Blunt de contactpunten met een Holmenkol Schleifgummi om te voorkomen dat je ski of snowboard bijt bij het draaien.

 

Holmenkol Kopen bij Waxenenslijpen.nl

Ben je overtuigd om aan de slag te gaan met Holmenkol? Bekijk onze volledige collectie waxartikelen online. Wil je liever meer informatie of zien hoe wij het doen? Neem dan contact met ons op of volg een van de workshops van Holmenkol